Hrskavo, slasno, neodoljivo!
Ako pomfrit pokušavate da napravite tako što ga isečete u štapiće i ubacite u vruće i duboko ulje, ne čudite se što vam ne polazi za rukom da bude kao onaj koji obožavate da jedete u restoranima brze hrane!
Naime, krompir koji je tek isečen prepun je skroba, zbog kojeg ne možemo da dobijemo savršeno hrskav ukus. Zato je neophodno da on neko vreme odstoji u vodi, a neki kuvari ga u njoj drže i do tri sata.
Posle toga, osušite krompiriće papirnim ubrusima, a onda ubacite u ulje (tek kada je ulje dovoljno zagrejano!) i pržite samo nekoliko minuta, odnosno dok iznutra ne bude mekan.
Zatim izvadite krompir, poređajte ga po papirnim ubrusima kako bi se ocedio višak ulja.
Nakon toga, zagrejte ulje na 200 stepeni i vratite krompiriće u dubok tiganj ili šerpu i pržite ih sve dok ne dobiju lepu zlatnu nijansu.
Prijatno!