dopašće vam se

OVAKO NEŠTO MORATE PROBATI: Zapečeni sutlijaš sa džemom ― omiljeni slatkiš u novom ruhu (RECEPT)

0

Obavezno probajte ovakvu verziju ovog slatkiša za sve generacije.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 l mleka

250 g pirinča

140 g šećera

4 jajeta

ekstrakt vanile

kora limuna

100 g badema

100 g suvog grožđa

120 g putera

prezle

 

Priprema:


Sipajte mleko u šerpu, dodajte pirinač i kuvajte 20-25 minuta. Zatim umutite u posebnoj posudi jaja i šećer, dodajte vanilin ekstrakt ili vanilin šećer i puter. Umutite.

 

U smesu dodajte seckane bademe. Promešajte.

 

Dodajte smesu sa jajima u pirinač i stavite suvo grožđe, koru limuna.

 

U nauljen i pobrašnjen ili posut prezlama pleh dodajte smesu.

 

Pecite 40 minuta na 160°C. Dekorišite omiljenim džemom.

 

 

 

makonda-tracker