Sve sastojke možete naći u kuhinji
Sastojci:
2 banane
sok jednog limuna
1,5 – 2 šoljice šećera (ili meda)
1 šoljica milerama
1 šoljica jogurta
1 šoljica mleka
1 šaoljica ulja
1 šoljica oštrog brašna
1 šoljica griza
1 kesica (40g) praška za puding od vanile
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
po želji: rum, banane
Priprema:
Banane propasirati, umiksati limunov sok i šećer te sve “mokre” sastojke.
Brašno, prašak za pecivo i prašak za puding prosejati u smesu, umiešati griz, sve još jednom promiksati.
Izliti masu u dublji pleh za pečenje premazan maslacem.
Peći u rerni na 175 °C 20 minuta, zatim pojačati temperaturu na 190*C i peći dok ne poprimi lepu rumenu boju.
Dobro rashladiti, seći na kocke i ukrasiti bananama.