recept dana

DESERT KOME JE TEŠKO ODOLETI: Čokoladne praline su pravi slatki izazov!

0

Oduševite prijatelje prelepim kuglicama

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Spoju čokolade i citrusa u desertu teško je odoleti, pogotovo kada je taj citrus mirisna pomorandža.

 

Sastojci:

 

150 g tamne čokolade
50 g mlečne čokolade
30 ml slatke pavlake
1 kašika maslaca
liker od pomorandže
1/2 pomorandže

 

Priprema:


Čokoladu izlomite na komadiće, dodajte maslac, slatku pavlaku i sve kuvajte na laganoj vatri. Polako mešajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte narendanu pomorandžinu koru i liker od pomorandže. Sve dobro promešajte i napunite kalupe za praline. Ostavite u frižideru oko dva sata da se ohlade.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

makonda-tracker