uz omiljeni džem

STARINSKI RECEPT ZA "LEDENE" KIFLICE: Što duže stoje — sve su lepše!

0

Zanimljiv recept za jelo koje možete poslužiti u svako doba dana.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 250 gr masti
  • 4 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 150 gr toplog mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 500 gr brašna
  • rendana korica limuna
  • 1 vanilin šećer

 

Za punjenje

 

  • džem od kupina (ili po izboru)
  • prah šećer

 

Umutiti mast, jaje i šećer, pa u to dodati mleko, brašno i ostale sastojke.

 

Sjediniti i umesiti testo pa ga staviti u frižider na 3-4 sata.

 

Testo premesiti, podeliti na 5 delova.

 

Svaki deo razviti u krug i podeliti ga na 8 delova.

 

Na svaki deo staviti malo džema, savijati kiflice i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni nekih tridesetak minuta.

 

Kiflice treba da ostanu svetle.

 

Kiflice uvaljati u prah šećer i poslužiti.

 

Napomena: kiflice su predivne, liče na vanilice i sve su lepše što duže stoje.

 

 

makonda-tracker