Svaka baka zna najbolji recept za ovaj slatkiš
Sastojci:
pakovanje oblandi
5 jaja
300 gr. čokolade za kolače
300 gr. margarina za kolače
250 gr. šećera
3 kesice vanilin šećera
Priprema:
Margarin i čokoladu stavite da se lagano otapa. Posebno umutite jaja, šećer i vanilin da budu penasti.
Sklonite sa šporeta rastopljenu masu od čokolade i izmešajte sa umućenim jajima. Vratite na šporet i kuvajte uz stalnomešanje svega 2 minuta,
najduže 3 minuta. Ne kuvajte dugo jer se kod ovog fila brzo odvaja margarin od ostalih sastojaka. Dovoljno je samo da se jaja obrade.
Vrelim filom mažite oblande, po tri kutlače ide na svaki premaz. Bitno je da se rupice popune. Fila ima i više tako da ne morate da štedite.
Stisnite ih sa nekim predmetom i ostavite da stoje na hladnom da se dobro stegnu.