Svaka domaćica bi trebalo da nauči ovaj recept
Sastojci:
4 jaja
šećer 150 grama
margarin 200 grama
kompot od višnje (sok)3,5 dcl.
brašna 300 grama
prašak za pecivo 1 kesica
kakao 5 kašika
Za fil:
slatka pavlaka 500 mil.
čokolade za kuvanje 400 grama
višnje
Priprema:
Margarin umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje. Zatim, sok iz kompota i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Lagano izmešati, sipati u pleh obložen pek-papirom i peći na temperaturi od 200 stepeni. Proverite čačkalicom koru. Pečenu koru malo prohladite izvadite iz obruča i presecite popreko da dobijete dve kore. Fil: Slatku pavlaku malo zagrejte i dodajte čokoladu da se skroz otopi. Lagano izmešajte i ostavite da se ohladi. Izdvojite manji deo fila i ostavite sa strane za premazivanje. Drugi deo fila (veći) malo izmutite i ravnomerno rasporedite po kori. Rasporedite i očišćene višnje. Preklopite drugom korom i blago pritisnite. Filom koji ste ostavil sa strane premažite tortu i dekorišite višnjama.