RECEPT DANA

BLIŽI VAM SE SLAVLJE? Čokoladna torta sa višnjama je pravi izbor!

0

Svaka domaćica bi trebalo da nauči ovaj recept

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

4 jaja 

šećer 150 grama

margarin 200 grama

kompot od višnje (sok)3,5 dcl.

brašna 300 grama

prašak za pecivo 1 kesica

kakao 5 kašika

 

Za fil:

slatka pavlaka 500 mil.

čokolade za kuvanje 400 grama

višnje

 

Priprema:

 

Margarin umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje. Zatim, sok iz kompota i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Lagano izmešati, sipati u pleh obložen pek-papirom i peći na temperaturi od 200 stepeni. Proverite čačkalicom koru. Pečenu koru malo prohladite izvadite iz obruča i presecite popreko da dobijete dve kore. Fil: Slatku pavlaku malo zagrejte i dodajte čokoladu da se skroz otopi. Lagano izmešajte i ostavite da se ohladi. Izdvojite manji deo fila i ostavite sa strane za premazivanje. Drugi deo fila (veći) malo izmutite i ravnomerno rasporedite po kori. Rasporedite i očišćene višnje. Preklopite drugom korom i blago pritisnite. Filom koji ste ostavil sa strane premažite tortu i dekorišite višnjama.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker