Ovaj kolač se pravi toliko jednostavno da vam ne treba čak ni mikser. Pogledajte kako se priprema.
SASTOJCI
TESTO:
- 200 grama brašna
- 180 grama šećera
- 200 grama griza
- 1 prašak za pecivo
NADEV:
- 1 kg narendanih jabuka
- 2 vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
PRELIV:
- 100 ml ulja
- 250 ml mleka
- 1 jaje
DEKORACIJA:
- 3 šlaga iz kesice
- mleko
- cimet za posipanje
Na sledećoj strani pročitajte kako se priprema.
PRIPREMA:
1. Prašak za pecivo pomešajte s brašnom i dodajte u posudu. Nastavite dodavati šećer i griz, te sve zajedno sjedinite.
2. Posebno pomešajte jabuke s vanilin šećerom i cimetom.
3. Za preliv promešajte ulje, mleko i jaje.
4. Kalup za pečenje (dimenzija 21x36 cm) nauljite i stavite malo brašna.
5. U kalup kašikom rasporedite 1/3 suvih sastojaka.
6. Nastavite raspoređivati 1/3 narendanih jabuka.
7. Polovinu preostalih suvih sastojaka rasporedite po jabukama.
8. Polovinu preostalih narendanih jabuka rasporedite u kalupu za pečenje.
9. Ostatak suvih sastojaka rasporedite kašikom.
10. Preostale jabuke rasporedite preko suvih sastojaka.
11. Površinu prelijte s pripremljenim prelivom.
12. Kolač stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat.
13. Kada se kolač ohladi, premažite ga šlagom koji se pripremili po uputstvima sa kesice. Na kraju ga možete posuti cimetom.