Svi ljubitelji baunti čokoladice sada mogu da uživaju u baunti kolaču, čija je priprema brza i laka.
Idealan je kada vam dođu nenajavljeni gosti jer se priprema za samo 10 minuta.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g crne čokolade
- 100 ml mleka
Fil:
- 500 ml mleka
- 80 g pšeničnog griza
- 100 g šećera
- 200 g kokosa
Glazura:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g crne čokolade
- 40 g putera
Na sledećoj strani priprema.
Priprema:
Čokoladu izrendajte i dodajte je u mleveni keks. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte mleko i promešajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu.
U šerpu stavite pola litra mleka, šećer i pšenični griz, promešajte i stavite da se kuva. Povremeno mešajte kako mleko ne bi zagorelo. Mešajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promešajte.
Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera.
Ostavite da se sasvim ohladi.