recept

NE BACAJTE STARI HLEB, VEĆ NAPRAVITE OVO UKUSNO JELO: Uživajte u fenomenalnim domaćim brusketima!

0

Italijani obožavaju ovo predjelo, a i vama može poslužiti kad imate iznenadne goste ili ne znate šta biste mogli da prezalogajite.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Brusketi su jedno od omiljenih italijanskih predjela. Odlični su užinu ili laganiji obrok.

 

Brzo se spremaju, te su odlični za žurke, druženje sa prijateljima ili kada dođu nenajavljeni gosti.

 

Sastojci:

 

  • kriške hleba ili tosta po izboru
  •  maslinovo ulje
  •  bosiljak
  •  paradajz

 

Po izboru: beli luk, so

 

Brza i jednostavna priprema na sledećoj strani...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kriške hleba premažite maslinovim uljem i poređajte na pek papir. Pecite 6 minuta na 180 stepeni.

 

Za to vreme, iseckajte paradajz i pomešajte ga sa bosiljkom, malo balzamika i po izboru belim lukom.

 

Kada izvadite hleb iz rerne, rasporedite smesu na kriške.

 

Vratite u rernu na još 6 minuta.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker