video

BAKINA ČAMAC PECIVA SA PAVLAKOM: Napravite sočno i ukusno PENASTO testo u kojem ćete uživati! (RECEPT)

0

Obradujte svoje ukućane ovim fantastičnim pecivom za doručak

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Oprobajte se pa ćete se iznenaditi koliko je dobro i ukusno!

 

Sastojci:

 

200 ml mleka

200 grama kisele pavlake

20 grama kvasca

1 kašičica šećera

2 jaja

100 grama sira

2 kašike ulja

malo soli

brašno

 

Priprema:

 

Rastopite kvasac sa mlekom šećerom, dodajte jaje pavlaku, brašno i so.

Umesite glatko mekše testo i ostavite da odstoji 30 minuta.

Testo razvite debljine 1 cm i vadite sa čašom krofne.

 

Svaku krofnicu preklopite, pritisnute ivice i ostavite malo na sredini otvor.

Ređajte u pleh, premažite žumancetom, pospite emenkama i ostavite pokriveno 10 minuta.

 

Pecite na 200 Celzijusa oko 35 minuta.

 

 

makonda-tracker