Poželećete ovaj specijalitet svako jutro na vašem meniju.
Evo jednog sjajnog recepta koga sam pronašla na sajtu Stil.kurir.rs recept mi se učino zanimljiv, napravila sam ga u pola mere i bila sam u pravu - sjajan je. Malo sam ga oblikovala pa evo pogledajte kako izgleda bosanski burek na Bakin način.
Potrebno: 500 gr tankih kora; 30 gr kvasca; 250 ml mleka; 6 kašika brašna; 100 ml ulja; 200 gr sira; 200 gr kiselog mleka.
Priprema: Sir izdrobiti, dodati kiselo mleko. Kvasac potopiti u mleku, pa dodati ulje i brašno i sve dobro izjednačiti. Raširiti jednu koru na sto pa do nje dodati još jednu. Kore četkicom namazati sa mlekom, brašnom i kvascem, a izmrvljen sir poređati na dno kora. Malo saviti stranice pa uviti u tanku rolnicu. Malo je premazati uljem i uviti u krug.
Pleh podmazati uljem i staviti našu uvijaču u pleh. Tako uraditi do utroška materijala. Ako ostane još kašikom dodati odozgo na rolnice tj. naš burek.
Rernu uključite na 200 stepeni C i pecite oko 40 min i na kraju uživajte!