Više nećete imati izgovor da u kući nemate ništa slatko
Ukoliko vam je potrebno da brzo napravite neki slatkiš, ovaj kolač koji se jednostavno pravi i ne prlja puno sudova je prava stvar.
Sastojci:
Za patišpanj
- tri šolje jogurta
- dve šolje šećera
- jedna šolja ulja
- tri šolje brašna
- jedna ravna supena kašika sode-bikarbone
- četiri ravne supene kašike kakao praha
Za glazuru od čokolade
- 100 grama putera
- 200 grama čokolade za kuvanje
- malo mleka
Priprema:
- Posebno pomešati brašno, sodu i kakao, pa ih sjediniti sa predhodno umućenim jogurtom, šećerom i uljem.
- Smesu izliti u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dvadesetak minuta, ili dok ne utvrdite da je gotov bockajući ga čačkalicom.
- Kad kolač bude pečen, ostavite ga da se malo prohladi, pa ga izbušite drškom varjače i premažite pekmezom od pomorandže (ili onim koji najviše volite). Ostavite da se sasvim ohladi, a u međuvremenu napravite glazuru od čokolade.
- Na pari otopite 100 grama putera i 200 grama čokolade, pa dodajte malo mleka, dobro promešajte da se sve sjedini i čokolada potpuno otopi, pa prelijte ohlađen kolač. Ako želite, možete ga ukrasiti svežim voćem.
( Mondo.rs )