RECEPT DANA

Neka prva jutarnja KAFA inspiriše na ukusnu MOKA TORTU!

0

Nema ko je ne voli!

foto: Thinckstock
foto: Thinckstock

Sastojci:

 

12 jaja

12 kašika šećera

36 kašika mlevenih oraha

1 kašika mlevene kafe

3 kašike brašna

 

Fil: 

 

2 pudinga od slatke pavlake

400 ml mleka

250 ml skuvane i proceđene kafe

250 g maslaca

250 g šećera u prahu

1 kesica nes kafe

 

Priprema.: 

 

Belanca i šećer izmiksati zatim dodati jedno po jedno žumance i neprestano miksati. Dodati mlevene orahe, kafu, brašno i lagano varjačom promešati. Smesu sipati u okrugli podmazani i pobrašnjeni kalup, veličine 28 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180 °C i peći još 25 minuta. Isključiti rernu, odškrinuti je i ostaviti patišpanj da se u njoj malo prohladi zatim izvaditi iz rerne, skinuti obruč i ostaviti da se skroz ohladi. Hladan patišpanj isecite na dva dela tako da dobijete tri korice.

U 250 ml provrele vode dodati 2 kašike kafe i skuvati kafu zatim ostaviti da se talog slegne, potom je procediti. Proceđenoj kafi dodati mleko, zatim skuvati puding. Ostaviti da se ohladi potom dodati maslac i šećer koje smo prethodno sjedinili.

Skuvati 150 ml mleka sa nes kafom. Na tacnu staviti prvu koru i poprskati je nes kafom, zatim prefilovati. Staviti drugu koru i ponoviti postupak kao sa prvom. Staviti treću i tortu prefilovati sa svih strana. Posuti je kakaom i ukrasiti umućenom slatkom pavlakom sa dodatkom arome kafe i čokoladnim zrnima kafe. Umesto arome možete staviti 2 kašike skuvane kafe koje ste prethodno odvojili od onih 250 ml za fil.

 

 

foto: Shutterstock

 

makonda-tracker