Ovi kolačići će se savršeno uklopiti uz decembarsko raspoloženje.
Tradicionalni austrijski keksići se lako i zabavno prave. Možete ih praviti sa pekmezom po želji, ali je najbolje da to bude neki kiselkast poput višnje kako biste diste dobili savršenu kombinaciju slatkog i kiselog.
Sastojci:
300 g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo, 1 jaje, 150 g maslaca, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, korica limuna ili pomorandže, pekmez, šećer u prahu
Postupak:
Od sastojaka umesite testo i ostavite sat vremena u frižideru da odmori. Razvijte testo, a zatim modlicama oblikujte keksiće po želji. Potrebne su vam dve polovine - jedna bez rupice i jedna s rupicom.
Ako nemate manju modlu, za pravljenje manje rupe može vam poslužiti i donji deo levka ili neki čep.
Tako pripremljene keksiće složite na masni papir i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C. Premažite polovinu bez rupice pekmezom i na njega nalepite onaj s rupicom pa pospite šećerom u prahu.
PRIJATNO!