Em ukusno, em lako.
Da li i vas praznici asociraju na raskošne torte, koje ćete dekorisati po volji vaših najmilijih?
Ukoliko ste glavno jelo već osmislili, mi smo se pobrinuli da i ona "najvažnija stvar" bude pun pogodak. U pitanju je predivna BELA KOKOS torta.
Sastojci:
300ml belanaca (8 jaja standardne veličine)
200g prah šećera
1 puna kašika gustina
1kesica vanil šećera
1kašika soka od limuna
malo soli
100g kokosa
2 slatke pavlake
Priprema:
Belanca ne treba da budu iz frižidera, već na sobnoj temperaturi. Uključite rernu na 150 stepeni. U belanca odmah staviti malo soli i par kapi soka od limuna. Mikserom mutiti na najvećoj brzini i kada se napravi pena, dodati šećer. Kada dobro umutite belanca, dodajte gustin i sve polako prebacite u podmazanu tepsiju i stavite u rernu da se peče na manjoj temperaturi na 100stepeni. Sušite ih na ovoj temperaturi 30 minuta.
Kada je kora gotova, izvadite je i umutite slatku pavlaku dok se ne pretvori i penasti šlag. U šlag umutite i preostali kokos.
Kada se ohlade kore, presecite ih na tri dela. Na tacnu stavite prvu koru i premažite jednom trećinom šlaga, zatim stavite drugu koru i ponovite postupak, a kada stavite treću koru premžite šlagom celu tortu i pospite mrvice kokosa odozgo.