Počastite se ovim fantastičnim dezertom nakon ručka.
Ovaj čokoladni mus može se da se koristi kao krema za torte, ali najlepši način uživanja u ovom svilenkastom dezertu je ako ga poslužite u čašici.
Neki recepti koriste i slatku pavlaku umućenu u šlag, ali za tim nema potrebe.
S ovih nekoliko sastojaka dobićete savršeno penastu poslasticu.
S obzirom na to da smo ga kombinovali s narandžom, možete ga ukrasiti kriškama sveže ili karamelizovane narandže.
Kada otopite čokoladu, možete je aromatizovati po želji: odličan dodatak je alkohol poput ruma ili viskija, cimet, đumbir i vanila je takođe lepo nadopunjavaju.
Sastojci:
120 grama tamne čokolade
2 jaja
prstohvat soli
30 grama maslaca
4 kašike šećera
1/2 kašike fino naseckane naradžine korice
Priprema:
Otopite čokoladu s maslacem i ostavite da se malo prohladi.
Odvojite belanca od žumanaca.
Belanca umutite mikserom s prstohvatom soli u čvrsti sneg.
Zatim, dodajte 2 kašike šećera.
Žumanca penasto umutite s 2 kašike šećera i kuvajte na pari mešajući nekoliko minuta, kako biste ih termički obradili.
Dodajte ih u otopljenu čokoladu.
U čokoladu lagano ručno umutite sneg od belanaca.
Raporedite u čašice za posluživanje i ostavite da se ohladi u frižideru.