Čokoladne bombice spadaju u kolače koji se ne peku, a uz to se lako serviraju, jer u ukrasnim korpicama deluju i dekorativno, piše Lepa i srećna.
SASTOJCI:
200 g šećera
1 dl vode
125 g margarina
50 g mlevenih oraha
50 g kokosovog brašna
250 g mlevenog keksa
25 g čokolade za kuvanje
100 g žele-bombona
100 g suvog grožđa
4 kašike kristal-šećera za posipanje
PRIPREMA:
Šećer i vodu skuvajte i ostavite da vriju minut, pa sklonite. Dodajte margarin i čokoladu da se istope. Postepeno dodajte keks, orahe i kokosovo brašno. Sve dobro izmešajte. Sitno isecite žele-bombone, a suvo grožđe natopite vodom i ocedite, pa dodajte u masu.
Pravite bombice, u sredinu svake stavite komadić žele-bombone, pa ih uvaljajte u šećer i stavite u papirne korpice.