Jedna od najlepših torti, teško ćete odoleti njenom ukusu jer je rado viđena na slavskoj trpezi.
Mnogima je omiljena torta jer je veoma bogata filom, a da bi bio kompletan užitak obogatili smo je bademima, piše stil.kurir.rs
Sastojci:
Testo
- 10 belanaca
- 300 g šećera
- 300 g mlevenih badema
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike brašna
Fil
- 10 žumanaca
- 180 g šećera
- 50 g čokolade
- 1 vanilin šećer
- 250 g umućenog putera
- seckani orasi za ukrašavanje
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati badem, vanilin šećer i brašno.
Peći u podmazanom plehu nekoliko kora, u zavisnosti od veličine.
Dok se kore hlade, napraviti fil tako sto ćete na pari skuvati žumanca i šećer i dodati otopljenu čokoladu i vanilu.
Mutite dok se ne izjednači i sklonite da se ohladi.
Kada se ohladi dodajte umućeni puter, dobro umutite da se sjedini i filujte kore i celu tortu.
Pospite iseckanim orasima.