zdravo i ukusno

Verovali ili ne: Čokoladna torta s malinama koja NE GOJI! (RECEPT)

0

Ova torta ima sve vaše omiljene sastojke.

Čokoladna torta
Čokoladna tortafoto: Shutterstock

Malina je bogata C vitaminom i antioksidansima. Sadrži i resveratrol, koji usporava starenje kao i vlakna, folnu kiselinu, vitamin K, vitamin E5, mangan, magnezijum, bakar, kalijum i omega 3 masne kiseline. Ako se redovno konzumiraju, deluju dobro na ten i poboljšavaju zdravlje probavnog i kardiovaskularnog sistema.

 

Sastojci: 6 jaja, 120 g šećera (možete odabrati zdraviji šećer), 120 g tamne čokolade, pola praška za pecivo, oko 450 g marmelade od malina (sa zdravim zaslađivačima) plus 2 kašičice vode i oko 400 g svežih malina, 250 ml slatke pavlake za šlag (u zdravijoj verziji šlag možete i izostaviti)

Priprema: Kalup za tortu veličine 24 cm obložite dno papirom za pečenje, a stranice namastite. Odvojte belanca od od žumanca. Belanca zajedno sa šećerom penasto umutite mikserom.

 

Žumanca pomešajte sa praškom za pecivo i umutite mikserom. Otopite čokoladu pa je dodajte u žumanca, dobro promešajte pa sve dodajte prethodno umućenim belancima.

 

Nežno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i pecite na 180 stepeni od 25 do 30 minuta. Testo će se dići pa će nakon što ga izvadite iz rerne malo splasnuti.

 

Izbockajte testo viljuškom. Pustite ga da se malo ohladi, a za to vreme ugrejte marmeladu sa dve kašičice vode pa premažite ohlađeno testo.

 

Preko marmelade poređajte sveže maline. Umutite slatku pavlaku za šlag i ukrasite tortu po želji.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker