Sočan kolač sa dinjama ili breskvom je odličan predlog za osveženje u ovim letnjim danima.
Uživajte u fantastičnom spoju ukusa i poslužite svoje goste ovom slatkom poslasticom, piše stil.kurir.rs
Sastojci:
4 jaja, šećer
4 kašike brašna
4 kašike ulja
4 kašike hladne vode
korica limuna
1 manja dinja ili breskve
Priprema:
Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera (penasto) dodajte ulje, vodu, brašno i koricu limuna: Zatim dodajte i brašno i sve dobro izjednačite i sipajte u podmazan pleh.
Odozgo poređajte voće, ovog puta kriške dinje ili breskve. Umutite belanca sa šećerom (4 kašike) u čvrst šne pa ga pospite preko voća.
Peicte na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Pustite da se kolač malo ohladi, pa ga onda secite na kocke ili kako vam se već dopada.