Kakigori se obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i slično.
Kakigori je japanska vrsta sladoleda kojoj ukus daju voćni sirupi ili čak kondenzovano mleko. Ovaj desert je već dugo popularan u Japanu, ali sada stiže i na Zapad, jer ga je popularni francuski poslastičar Pjer Erme uvrstio u svoju ponudu letnjih deserata, piše Stil.rs
Osnovni sastojci od kojih se pravi su led, voćni sirup, kondenzovano mleko i mleko u prahu.
Kakigori se obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i sličnose obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i slično. Tokom leta ovo je poslastica koja najčešće može da se nađe po Japanu. Uglavnom se pravi ručnim lomnjenjem leda, a zbog popularnosti se sve češće koriste i električni uređaji.
Uz to, kakigori je vrlo fotogeničan pa na Instagramu postoji više od 100 hiljada fotografija ovog deserta.