PROBAJTE

Desert koji je obožavala holivudska diva: Napravite Greta Garbo tortu (RECEPT)

0

Ovaj slatkiš morate da probate!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci za kore:

 

12 belanaca

12 kašika šećera

4 kašike brašna

300 g mlevenih oraha

 

1. fil:

 

120 g šećera

50 g margarina

 

2. fil:

 

120 g čokolade

120 g margarina

 

Belanca i šećer mikserom umutiti, pa lagano mešajući dodavati brašno i orahe, kašiku po kašiku. Od toga peći 4 manje kore ili 2 veće, pa ih posle preseći na pola kako bi dobili 4 manje.

 

 

 

Peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 C. Kada je kora gotova ostaviti je da se hladi, pa je onda seći, ako pravite dve veće.

 

Za prvi premaz stavite šećer da se karamelizuje na laganoj vatri, pa mu dodajte margarin. Kada se smesa izjednači skinite sa vatre. Sada sa tako vrućom smesom premažite kore, ne morate sve utrošiti, premaz mora biti tanko nanet. Za drugi premaz napravite od čokolade i margarina glazuru. Premažite preko kora i karamel premaza. Ostavite da se stegne.

 

Za to vreme skuvajte fil od žumanaca, šećera i mleka na pari. Kada se fil zgusne ostavite ga da se prohladi, i dodajte mu margarin i vanilin šećer. Mikserom sve sjedinite i premažite kore. Slobodno nanosite deblje fila. Stavite koru preko kore i odozgo premažite sa malo fila.Dekorišite po želji.

 

 

makonda-tracker