Neodoljiva kombinacija slatkog i kiselog ukusa koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a lako i brzo se sprema...
Sastojci:
500 g višanja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 1/2 limuna, 1/2 kesice praška za pecivo, 2 kesice vanilin šećera, 6 jaja, 250 ml kisele pavlake, 300 g brašna, kašika skrobnog brašna, šećer u prahu
Priprema:
Sveže višnje očistimo i izvadimo im koštice.
U posudi ručnim mikserom izmešamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli.
Zatim umešamo omekšali maslac i smesu brašna i praška za pecivo.
Ulijemo u maslacem podmazan i brašnom posut pleh (32x38) i stavimo u zagrejanu rernu na 200°C na 10 minuta.
Za to vreme pomešamo pavlaku s preostalim šećerom, jajima, vanilinim šećerom i skrobnim brašnom.
Kolač izvadimo iz rerne, po njemu raspodelimo višnje i sve zajedno prelijemo smesom od pavlake.
Vraćamo u rernu na još 20-25 minuta.
Prijatno!