Iako celer može da se priprema na razne načine, najbolje je jesti ga svežeg, kao salatu.
Ispratite recept i pripremite salatu od celera i mirođije, koju možete služiti i kao meze! Znajte da celer spada u najzdravije vrste povrća jer sadrži dosta A i C vitamina, kao i kalijum, natrijum, kalcijum i magnezijum, piše Lepa i srećna. Takođe, koristan je za astmatičare i osobe koje imaju problema sa srcem i krvnim sudovima, smanjuje mogućnost od srčanog i moždanog udara, reguliše krvni pritisak. Može se spremati na razne načine, a najbolje je da se jede svež, kao salata.
Sastojci:
2 oljuštena i izrendana celera srednje veličine
4 kašike majoneza
1 čaša kiselog mleka
pola veze mirođije
2 čena belog luka (po želji)
so
pola čaše mlevenih oraha
Priprema:
Rendani celer preliti majonezom i kiselim mlekom, dodati sitno seckanu mirođiju i dobro izmešati. Na kraju posoliti, umešati orahe i servirati. Ako je za dijetalnu ishranu, izbaciti majonez.