PREDJELA SA ISTOKA SRBIJE

Sočno: Bakina pita Udavača koja osvaja ukusom

0

Pošto zagrejte rernu na 200 stepeni, pitu pecite oko sat vremena. Pred sam kraj pečenja ubacite jaje. Gledajte kako se dragi ljudi dive vašem kulinarskom umeću!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 veliki luk, seckani

 

1 kašika putera

 

1 kašika žalfije

 

300 g piletine bez kostiju

 

1kg kuvane šunke

 

seckanog peršuna

 

muskatni orah

 

700g pilećih grudi, tanke

 

Za pecivo:

 

375 g belog brašno

 

375 g oštrog belog brašna

 

140 g putera

 

175g masti

 

1 jaje

 

Priprema:

 

Izdinstati luk na puteru sa žalfijom, a zatim propržite piletinu bez kostiju i smesi dodajte peršun, muskantni orah, biber i so, piše Stvar ukusa. Pleh veličine 20 cm podmažite mašću. Pomešajte brašno i so, zatim u sredinu stavite mast i maslac, dodajte oko 20 ml vode i mešajte. Testo umesite dok ne dobijete glatku masu i razvucite ga.

 

Listove postavljajte u pleh, preko ređajte pileće grudi, pančetu i ponovite postupak. Urolajte ostatak testa u krug da prekrije kolač i pritisnite kako bi zapečatili ivice, otvorite rupu kako bi ste naknadno tokom pečenja ubacili jaje. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu oko sat vremena, pred kraj pečenja ubacite jaje.

 

 

makonda-tracker