Pošto zagrejte rernu na 200 stepeni, pitu pecite oko sat vremena. Pred sam kraj pečenja ubacite jaje. Gledajte kako se dragi ljudi dive vašem kulinarskom umeću!
Sastojci:
1 veliki luk, seckani
1 kašika putera
1 kašika žalfije
300 g piletine bez kostiju
1kg kuvane šunke
seckanog peršuna
muskatni orah
700g pilećih grudi, tanke
Za pecivo:
375 g belog brašno
375 g oštrog belog brašna
140 g putera
175g masti
1 jaje
Priprema:
Izdinstati luk na puteru sa žalfijom, a zatim propržite piletinu bez kostiju i smesi dodajte peršun, muskantni orah, biber i so, piše Stvar ukusa. Pleh veličine 20 cm podmažite mašću. Pomešajte brašno i so, zatim u sredinu stavite mast i maslac, dodajte oko 20 ml vode i mešajte. Testo umesite dok ne dobijete glatku masu i razvucite ga.
Listove postavljajte u pleh, preko ređajte pileće grudi, pančetu i ponovite postupak. Urolajte ostatak testa u krug da prekrije kolač i pritisnite kako bi zapečatili ivice, otvorite rupu kako bi ste naknadno tokom pečenja ubacili jaje. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu oko sat vremena, pred kraj pečenja ubacite jaje.