Gotova za oko pola sata

Pita sa prazilukom: Najukusnije predjelo posne trpeze

0

Posebno ukoliko je u pitanju posna trpeza, ova pita biće odlična uvertira u bogati obrok.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

500 g tankih kora


250 g pirinča


4 struka praziluka


2 dl ulja


so

 

biber

 

Priprema:

 

Skuvajte pirinač u slanoj vodi tako da zrna ostanu cela. Na ulju ispržite seckan praziluk, pomešajte ga s pirinčem i zajedno dinstajte, piše Lepa i srećna. Posolite i pobiberite. Po tri kore koje su između poprskane mešavinom ulja i vode stavite na dasku i celom površinom premažite mešavinom od pirinča i praziluka.

 

Idealan doručak za dan pun energije: Kiš sa prazilukom morate probati

 

Uvijte u rolnu i ređajte u podmazan pleh. Odozgo sve rolne premažite uljem i pecite oko pola sata na 180-200 stepeni.

makonda-tracker