Tradicionalna jela

Korak po korak: Podvarak za početnike

0

Podvarak je jedno od naših najpopularnijih jela. Pošto ga pripremite, možete uživati u bogatom ukusu nekoliko dana!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

glavica kiselog kupusa

 

suvo meso, slanina ili drugo meso po izboru

 

glavica crnog luka

 

lovorov list

 

biber

 

mast

 

Priprema:

 

Iseckajte kupus na tanke rezance, a suvo meso prokuvajte i zatim isperite vodom. U posudi za pripremu poređajte kiseli kupus, pa meso (nizmenično) i nalijte vodom, poklopite posudu i ostavite da provri, piše Stvar ukusa. Stišajte vatru i ostavite da krčka dok kupus ne omekša, a meso se lako skida s kostiju (suve kosti možete izbaciti). U drugoj posudi propržite na masti crni luk i slaninu, a zatim prespite kupus i meso u tu posudu i izmešajte. Dodajte malo vode, bibera, alevu pariku i ostavite da krčka.

 

 

makonda-tracker