Ispratite recept i pripremite obrok za čak 12 osoba - obrok kakav niko neće moći da zaboravi...
Sastojci:
2,5 kg svinjskog buta sa kožurom
so
biber
2 kašike meda
10 - 12 karanfilića
2 kašike jakog senfa
pomorandža
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Svinjsko meso operite i osušite kuhinjskom krpom. Kožuru unakrst zasecite. Meso natrljajte solju i biberom, piše Lepa i srećna. Pečenje špikujte karanfilićima i pecite u rerni oko 150 minuta. Posle 30 minuta prelijte sa malo vrele vode. U toku pečenja, meso više puta prelivajte sokom od pečenja. Pomešajte senf sa medom. U toku poslednjih 20 minuta pečenja meso više puta premažite ovom mešavinom.
Ovaj recept nećete zaboraviti nikada: Portugalska kukurzna pogača sa medom
Pre no što počnete da sečete meso, ostavite ga „da se odmori“ najmanje 15 minuta. Pomorandžu operite, obrišite i isecite na kriške. Pečenje služite sa kriškama pomorandže i po želji servirajte sa salatom od svežeg ili kiselog kupusa. Vreme pripreme 190 minuta.