1. Kukuruzno brašno pomešajte sa mlakim mlekom i vodom, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte kvasac, ulje, med i ostatak brašna, pa umesite glatko testo. Ostavite da stoji sat vremena, pa premesite.
2. Oblikujte hleb i stavite u tepsiju, pa ga ostavite da odstoji dok se rerna ugreje na 230 stepeni. Stavite da se peče 5 minuta na 230, pa smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite još 25 minuta, izvadite i prekrijte krpom.
Zanimljivi recept za kiselu zimnicu: Ukusna sve dok ne stigne sveža salata naredne sezone
3. Kad se prohladi, možete da uživate u svom ukusnom hlebu.
SASTOJCI
2 šolje brašna
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja vode
pola šolje mleka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašičica soli
1 kesica kvasca