Jednostavna su za izradu i mogu uspeti i apsolutnim početnicima
Testo premažite s malo maslinovog ulja, prebacite ga natrag u posudu, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči. Zavisno od temperaturi i količini vlage ovaj proces može trajati od sat vremena do nekoliko sati.
Dajte vreme testu, neka vidno naraste. Podignuto testo ponovno premesite na radnoj površini pa ga podelite na deset jednakih delova. Svaki deo među dlanovima oblikujte u kuglicu i složite u pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Ovako formirane kuglice - peciva pokrijte i ostavite na toplom još sat vremena da se ponovno dignu. Sada uključite rernu i zagrejte je na 180°C. Kada se peciva ponovno podignu zarežite ih oštrim nožem i stavite ih da se peku u zagrejanoj rerni. Nakon 20 minuta pečenja premažite peciva s malo maslinovog ulja i nastavite da ih pečete još 5 minuta ili dok ne uhvate lepu zlatnu boju. Pečena peciva odmah izvadite iz rerne i pustite ih da se ohlade. Poslužite ih uz maslac ili namaze po želji.