Najukusniji zimski slatkiš koji nas podseća na prošle dane i starinske poslastičarnice...
Sastojci: 1 kg kestena, 500 ml punomasnog mleka, 2 vanilin šećera, 20 g belog šećera, 25 ml ruma
Pica na kojoj će vam i Italijani pozavideti: Savršena priprema u celih 15 minuta (FOTO)
Uputstvo: Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ihpoklopljene u loncu da što duže ostanu topli.
Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže.
Ukoliko je salata vaša zdrava opcija za ručak izbegavajte ove dodatke koji idu uz povrće (FOTO)
Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.
Ukrasite šlagom.
Prijatno!