icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukus koji se pamti

Ne treba vam čak ni kukuruzno brašno: Starinska projara na novi način (RECEPT)

Podeli:

Projina mlađa i modernija sestra projara diči se dodacima poput sira i mleka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Ovaj recept zanimljiv je i po tome što se uopšte ne koristi kukuruzno, tj. projino brašno, piše Lepa i srećna.

 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 2 šoljice pšeničnog griza
  • 2 šoljice brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 i 1/2 šoljice mleka
  • 2 i 1/2 šoljice ulja
  • 250 gr prevrelog sira
  • so

Specijalitet s juga Srbije idealan za doručak: Napravite proju sa čvarcima (RECEPT)

 

Priprema

 

Umutite sneg od belanaca pa dodajte žumanca. Nastavite da mutite i dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa mleko, zatim griz, pa ulje i na kraju izmrvljeni sir. Sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite na 180 C oko 20 minuta. Zatim smanjite temperaturu i pecite još 20 minuta na 150 C.

 

Ostavite na toplom.

 

Napomena: Nije od presudne važnosti kolike su šoljice za ovu meru, sve dok koristite iste za merenje suvih i tečnih sastojaka. Nemojte samo upotrebljavati minijaturne a ni velike šolje od 2 dcl. Po želji, možete ostaviti malo sira i u grudvicama, biće ukusan i u toploj i u hladnoj projari.

 

 

Inicijalizacija u toku...