Projina mlađa i modernija sestra projara diči se dodacima poput sira i mleka.
Ovaj recept zanimljiv je i po tome što se uopšte ne koristi kukuruzno, tj. projino brašno, piše Lepa i srećna.
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 šoljice pšeničnog griza
- 2 šoljice brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 i 1/2 šoljice mleka
- 2 i 1/2 šoljice ulja
- 250 gr prevrelog sira
- so
Specijalitet s juga Srbije idealan za doručak: Napravite proju sa čvarcima (RECEPT)
Priprema
Umutite sneg od belanaca pa dodajte žumanca. Nastavite da mutite i dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa mleko, zatim griz, pa ulje i na kraju izmrvljeni sir. Sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite na 180 C oko 20 minuta. Zatim smanjite temperaturu i pecite još 20 minuta na 150 C.
Ostavite na toplom.
Napomena: Nije od presudne važnosti kolike su šoljice za ovu meru, sve dok koristite iste za merenje suvih i tečnih sastojaka. Nemojte samo upotrebljavati minijaturne a ni velike šolje od 2 dcl. Po želji, možete ostaviti malo sira i u grudvicama, biće ukusan i u toploj i u hladnoj projari.