Jednostavno se topi u ustima i idealno je posluženje za celu porodicu...
Potrebno je:
Za podlogu
- 300-400g plazme ili nekog drugog keksa,
- 120g margarina (putera) sobne temperature,
- 50g šećera u prahu
- malo mleka (oko pola šolje otprilike-dodavati pomalo)
Za krem
- 200ml slatke pavlake
- 500g kesten pirea
- 130g margarina (sobne temperature)
- 50g šećera u prahu
Omiljena zimska poslastica na starinski način: Kesten pire gotov u par koraka (RECEPT)
Priprema
1. Umesiti sve sastojke za podlogu rukama i rasporediti po dnu tepsije (a najbolje u okruglom plehu sa mogućnošću odvajanja dna od stranice). Ako se odlučite za ovakav pleh, znači da ćete tortu kad se stegne moći da prebacite na tacnu za torte, a onda bi zgodno bilo da na dnu ovog pleha bude postavljen pek papir skrojen po dimenziji pleha, jer se tako mnogo lakše odvaja torta od dna, tj. ne lepi se.
2. Mikserom umutiti slatku pavlaku. U posebnom sudu izmiksati margarin (puter) sa šećerom u prahu, pa onda dodati i kesten pire. Staviti preko podloge.
3. Preko krema naneti umućen šlag ili slatku pavlaku. Odozgo narendati čokoladu po želji.
4. Ostaviti tortu da odstoji nekoliko sati na hladnom, a najbolje je da prenoći u frižideru.