Crno-žuti kolačići postaće vam omiljeni dodatak uz kafu i čaj
Sastojci: 2 jaja, 1 kvasac, prašak za pecivo, 250 ml ulja, 500 g brašna, 250 ml hladnog mleka, 3 kašike kakao praha.
Za preliv: 5 kesica vanilin šećera, litar vode, 3 čaše šećera.
Priprema: Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i umešajte kakao u jednu polovinu. Posle postepeno dodajte brašno u oba dela.
Kapućino kolač sa tri kore: Slasna poslastica koja ću te obožavati (RECEPT)
Ostavite da naraste na toplom i onda isecite na komadiće oba dela, pa ih valjajte po stolu prstima i motajte - najpre spiralno, a onda ih motajte u krug.
Ne treba da podmazujete tepsiju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
Stavite da se kuva preliv (oko 5 min je dovoljno) i onda zalijte kolač dok je još topao (ne sme da bude vreo).