Ideja za nedeljni ručak

Neverovatno jelo sa belim mesom: Pileća kapama servirana sa kašikom pavlake ili šoljom kiselog mleka

0

Više je nego poželjno uz ovaj obrok servirati neki fini proizvod, poput kiselog mleka ili pavlake. Ukus nećete moći da zaboravite...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

600g pilećih grudi (filea)

 

1 kg spanaća

 

2 kašike mešavine začina

 

1 glavica luka

 

1 kašika mlevene crvene paprike

 

ulje

 

so

 

mleveni crni biber

Priprema:

 

Pileće grudi iseckati na kocke, posoliti, začiniti mešavinom začina, pobiberiti i pržiti na tiganju u kome ste prethodno zagrejali ulje. U tiganj najliti 100 mililitara vode. Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj na šporetu. Još jednom začinite mešavinom začina. Dodajte crvenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode.

 

Obrok iz snova: Marinirana pileća krilca sa đumbirom

 

Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća. Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu. Potom preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodajte u posudu. Poklopimo poklopcem i stavimo u rernu. Pecite 60 minuta na 220 stepeni.

makonda-tracker