Više je nego poželjno uz ovaj obrok servirati neki fini proizvod, poput kiselog mleka ili pavlake. Ukus nećete moći da zaboravite...
Sastojci:
600g pilećih grudi (filea)
1 kg spanaća
2 kašike mešavine začina
1 glavica luka
1 kašika mlevene crvene paprike
ulje
so
mleveni crni biber
Priprema:
Pileće grudi iseckati na kocke, posoliti, začiniti mešavinom začina, pobiberiti i pržiti na tiganju u kome ste prethodno zagrejali ulje. U tiganj najliti 100 mililitara vode. Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj na šporetu. Još jednom začinite mešavinom začina. Dodajte crvenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode.
Obrok iz snova: Marinirana pileća krilca sa đumbirom
Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća. Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu. Potom preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodajte u posudu. Poklopimo poklopcem i stavimo u rernu. Pecite 60 minuta na 220 stepeni.