Sastojci:
16 pilećih krilaca
2 kašike meda
1 zgnječena ljuta papričica
so
sok od limuna
1 kašičica sitno narendanog oljuštenog đumbira
6 kašika soja-sosa
5 kašika ulja od kikirikija
2 kesice smrznutog povrća (kineska mešavina)
Feng šui saveti za uređenje kuhinje
Priprema:
Med spojite sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa inekoliko kapi ulja od kikirikija i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih i ostavite da odstoje tri sata u firužideru.
Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostlom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta.
Tokom pečenja temereaturu pečenja smanjujte kako se krilca ne bi prepekla. Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i poslužite uz pirinčanu testeninu.