Začinjena, mekana... savršena

Kuglof sa mesom: Pita koju ćete poželeti da spremate svaki dan

0

Pita gotova za 40 minuta oduševiće i vas i vaše ukućane...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

500 g tankih kora

 

2-3 jaja

 

3 kašike griza

 

300-400 g mlevenog mesa

 

200 ml jogurta

 

200 g pavlake

 

glavica crnog luka

 

ulje

 

so

 

biber

Priprema:

 

Propržiti glavicu sitno seckanog crnog luka na ulju, dodati so i biber, pa ispržiti meso. Kalup za kuglof obložiti sa dve kore, a višak kora ostaviti da visi prebačen preko ivice kuglofa, prenosi Stil iz Bakine kuhinje. Umutiti jaja, dodati jogurt, pavlaku, griz i lepo izjednačiti. Raširiti prvu koru i namazati sa 2 kašike fila, a pri dnu staviti malo mlevenog mesa, saviti ivice i uviti u rolnicu. Staviti na dno kuglofa a odozgo rasporediti jednu kašiku fila.

 

Od njih će zamirisati cela kuća: Napravite ruske piroške sa mesom (RECEPT)

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal, pa pokrijte pitu prebacivanjem kora koje vise sa strane i istresite ostatak fila. Lepo rasporedite kašikom i stavite da se peče na 200 stepeni 40 minuta. Na polovini pečenja pokriti folijom da ne izgori. Pitu služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

makonda-tracker