SPECIJALITET RUSIJE

Od njih će zamirisati cela kuća: Napravite ruske piroške sa mesom (RECEPT)

0

Kad jednom probate, stalno ćete ih praviti.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Vekovima Rusi imaju tradiciju pravljenja ovog posebnohttp://glossy.espreso.co.rs/zdravi-i-srecni/recepti/103601/postace-vas-omiljeni-dorucak-napravite-slane-galete-recept

g peciva - piroški, odnosno piroga, koje se pune raznim nadevima i služe u svakoj prilici.

 

Ovo autentično rusko jelo je sastavni deo njihove bogate kuhinje, a Rusi piroške spremaju u svako godišnje doba.

 

Sastojci za kiselo testo: brašno, kvasac, voda, kašičica soli.

Sastojci za nadev: 1 kg mlevene junetine, glavica crnog luka, dve kašike putera, 3 tvrdo kuvana jaja, pola veze mirođije, so i biber po ukusu.

 

Recept naših baka: Testenina sa orasima i mlekom probudiće sva vaša čula

 

Priprema: Kada ste pripremili testo i ostavili ga da se podigne, pripremite nadev. Sitno isecite luk i propržite ga na maslacu, dodajte meso, dobro ga propržite pa začinite po ukusu.

 

Ostavite meso da se ohladi. Jaja sitno iseckajte, naseckajte mirođiju i sve pomešajte sa mesom.

 

Uskislo testo izručite na dasku za mešenje, pospite brašnom i razvucite jufku debljine jednog prsta. Mora biti duža i šira od pleha u kome pečete piroške.


Postaće vaš omiljeni doručak: Napravite slane galete (RECEPT)

 

Pleh podmažite puterom, stavite na njega jufku, rasporedite po njoj nadev, pa ga prekrijte krajevima jufke sa sve četri strane tako da nadev bude sasvim pokriven, a krajeve testa uštipajte prstima da se sastave. Ako želite, možete da sečete testo i savijate svaku pirošku posebno.

 

Pirog ostavite pola sata da nadođe, pa ga ispecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, 45 minuta. Secite na pravougaonike i služite dok je još toplo.

 

 

makonda-tracker