Velika je verovatnoća da više nećete kupovati puter, jer ste sada u prilici da naučite kako da od samo dva sastojka napravite domaću varijantu...
Sastojci:
950 g milerama
3/4 kašičice soli
Priprema:
Umutite mileram zajedno sa solju i mutite sve dok ne dobijete dobru gustinu. Smesa prvo izgleda kao šlag, piše Stil, ali što duže budete mutili, sve više će počinjati da dobija teksturu putera. Kad počne da se odvaja u komadima, domaći puter je gotov.
Lepše i od originalnih: Turski recept za rafaelo kuglice
Ocedite smesu pomoću cediljke pod mlazom hladne vode. Kad voda postane prozirna, ceđenje je gotovo! Oblikujte puter i odložite u frižider, i potrudite se da ga celog iskoristite najkasnije mesec dana od dana pravljenja.
Napomena:
Pre nego što uključite mikser, pokrijte posudu sa mileramom peškirom ili krpom, da vam ne bi prskalo na sve strane.