PRIJATNO!

Kesten i čokolada odlična su kombinacija: Napravite ukusan desert za 30 minuta bez pečenja (RECEPT)

0

Jesen nam donosi svašta lepo, ali kesteni su nam, priznajemo, najdraži...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Napokon nam je stiglo ono najslađe doba – doba toplih, finih kestena koje možemo jesti na toliko različitih načina. Kao kesten pire, pečene, kuvane, u kolačima, tortama, u slanim, slatkim pa i slatko-slanim kombinacijama…

 

Poslastica koja popravlja raspoloženje: Super čoko brauni, gotov za desetak minuta

 

Mogućnosti su neograničene, a ako ste i vi, kao i mi, obožavatelji ovog najpoznatijegjesenjskog ploda, mogli biste se radovati nakon što pogledate ovaj jednostavan recept zatortu od kestena i čokolade. A ono što je najbolje od svega jeste činjenica da tokom pripreme ove torte ne morate čak ni rernu da upalite i gotova je jako, jako brzo.

 

Potrebno ju je samo dobro rashladiti.

 

Sastojci za biskvit: 150 g maslaca, 100 g kristal šećera, 400 g keksa po izboru (koji morate samleti), 100 g mlevenih oraha, 120 g otopljene tamne čokolade, 1 velika kašika ekstrakta ruma, 100 mililitara mleka

 

Sastojci za fil: 100 g maslaca, 120 g šećera u prahu, 500 g nezaslađenog kesten pirea, 2 velike kašike ekstrakta ruma

 

Sastojci za premaz: 200 mililitara ulupane slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.

 

Pa kad se torta dobro rashladi, možete uživati u slatkoj varijanti najslađeg jesenjskog ploda.

Prijatno!

makonda-tracker