Sočna čokoladna poslastica koja će svima postati omiljena - popravlja raspoloženje za tili čas!
Sastojci:
100 g putera
175 g šećera
2 jaja
75 g brašna
50 g kakao praha
1 čajna kašičica praška za pecivo
3 kašičice mleka
4 kašičice seckane čokolade (mlečne ili mlečne i bele)
100 gr mlečne čokolade
75 grama krem sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i u pleh dimenzija 20 cm x 20 cm obložite papirom za pečenje. Istucite zajedno puter i šećer uz pomoć električnog miksera. U smesu dodajte i mikserom umešajte jedno po jedno jaje. Dodajte prosejano brašno, kakao prah i prašak za pecivo i na kraju mleko.
Nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu: Čokoladni čizkejk koji budi sva vaša čula
Miksirajte sve sastojke i na kraju dodajte seckanu čokoladu po izboru. Smesu premestite u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Smesu pecite 30 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Kako bi omiljenom čokoladnom dezertu dodali dodatnu dozu užitka, pripremite ukusan krem od čokolade i krem sira.
Kremasti čokoladni desert koji svakome uspeva, bolji i od sladoleda (RECEPT)
Uputstvo:
Otopite 100 g mlečne čokolade, ohladite nekoliko minuta i u nju umešajte 75 g krem sira. Nakon 30 minuta, kolačiće izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade. Za kraj, ohlađeni čokoladni kolač premažite ukusnim kremom, isecite na kocke i uživajte u zasluženom dezertu na kraju napornog dana.