recept

Nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu: Čokoladni čizkejk koji budi sva vaša čula

0

Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja čula finim kolačem.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Čokoladni čizkejk se jednostavno pravi, te je pogodan kada vam gosti dođu nenajavljeni. Osim toga, za sve ljubitelje slatkiša, ovaj kolač će svakako zauzeti visoko mesto na lestvici omiljenih poslastica, piše StvarUkusa

 

Sastojci za podlogu:

150 g mlevenog keksa s maslacem

100 g maslaca

2 kašike kakaa

 

Krem:

300 g čokolade za kuvanje

500 g sira maskarpone

200 g šećera u prahu

250 ml pavlake za šlag

 

Priprema:

Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.

Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa "istući" valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati. Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.

makonda-tracker