Priprema jaja je obično jedna od prvih stvari koju ljudi nauče u kuhinji, ali to ne znači da je dobro rade. O ukusima se ne raspravlja, ali postoji način na koji kajgana postaje specijalitet
Bez obzira kakvu kajganu volite trebaće vam prava oprema s kojom ona neće zagoreti ili ostati tečna. To se odnosi na tiganj sa neprianjajućim dnom i silikonsku špatulu s kojom ćete mešati kajganu.
Sastojci: 3 jaja po osobi, kašičica mleka ili sirnog namaza, prstohvat soli, biber po ukusu
Uputstvo:
1. Razbijte jaja i stavite ih u šolju ili posudu
2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli
3. Snažno promešajte, ili stavite u blender, dok se ne pojavi penica. Ostavite ih par sekundi da se stope
4. Rastopite kašičicu maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite da mešate jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudvice
5. Kajganu prebacite na tanjir, ako imate mikrotalasnu rernu zagrejte ga par sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti, i pobiberite.
6. Prijatno!
Savet: Ako volite kremastu kajganu, koja pomalo podseća na rastopljeni sir, pripremite je polako na slaboj vatri, piše Skillet.