Osim peglanih paprika koje uvek privuku dosta pažnje, gurmanski specijalitet koji je pred vama postaće zvezda vaše zimnice...
Sastojci:
5 kg paprike
5 kašika alkoholnog sirćeta
1 kašika morske soli
1 glavica belog luka
celerov list
100 ml ulja
Priprema:
Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena. U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.
Pikantno i gotovo za 35 minuta: Ovako se pravilno pravi ljuta mešana salata
Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.