Gurmanski hit

Ako želite zimnicu totalno drukčiju od drugih: Cepkana paprika - specijalitet vredan truda

0

Osim peglanih paprika koje uvek privuku dosta pažnje, gurmanski specijalitet koji je pred vama postaće zvezda vaše zimnice...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

5 kg paprike

 

5 kašika alkoholnog sirćeta

 

1 kašika morske soli

 

1 glavica belog luka

 

celerov list

 

100 ml ulja

Priprema:

 

Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena. U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.

 

Pikantno i gotovo za 35 minuta: Ovako se pravilno pravi ljuta mešana salata

 

Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.

makonda-tracker