obavezno probajte

Slasni ćevapi sa ajvarom: Tradicionalno srpsko jelo - po receptu Džejmija Olivera

0

Uglednog britanskog kuvara inspirisala je srpska kuhinja, pa je s obožavaocima podelio svoj recept za ćevapčiće.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Na svom zvaničnom sajtu Džejmi Oliver opisuje ovo preukusno jelo na sledeći način:

Ako vam drugari dolaze u goste, ove tortilje sa ćevapima i ajvarom su apsolutno idealan izbor…”

Nama je odmah krenula voda na usta, tako da smo odlučili da podelimo Džejmijev recept Ćepavi with ajvar s vama!

 

Džejmi Oliver otkrio trik za kojim su sve domaćice čeznule: Kako napraviti hleb za samo pet minuta (RECEPT, VIDEO)

 

Idemo redom. Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ove poslastice su:

  • 750 g mlevenog goveđeg mesa jamie oliver cevapi ajvar
  • 400 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 glavica belog luka, plus 4 čena crnog
  • 2 kafene kašičice sode bikarbone
  • 1 kafena kašičica mlevene paprike
  • 1 jaje
  • 150 ml kisele vode
  • Maslinovo ulje
  • 6 crvenih paprika
  • 2 patlidžana
  • Peršun
  • 2 limuna
  • Ekstra devičansko maslinovo ulje
  • 1 crni luk
  • 6 tortilja
  • Ljute papričice (po izboru)
  • Kisela pavlaka
foto: Shutterstock

Priprema

 

Oljuštite, izdrobite 4 čena belog luka i stavite u veliku činiju. Dodajte svo mleveno meso i pomešajte. Ubacite malo sode bikarbone i mlevene paprike, i začinite po ukusu.

 

Ubacite jaje i rukama gnječite smesu. Dodajte koliko je god potrebno kisele vode kako bi smesa postala glatka.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker