Ove godine napravite nešto malo drugačiju zimnicu - bićete oduševljeni
Sezona pripremanja zimnice uveliko je počela, a pored standardnog ajvara, kiselih krastavčićai peglanih paprika, preporučujemo vam da probate pravi gurmanski hit - cepkanu papriku!
Kisela tajna zdravlja u zimskim mesecima: Ovo je najbolji recept za peglanu papriku
Sastojci: 5 kg paprike, 5 kašika alkoholnog sirćeta, 1 kašika morske soli, 1 glavica belog luka, celerov list, 100 ml ulja.
Priprema: Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena.
U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.
Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.