Postaće vaše omiljene kiflice, kojih nikada nećete uspeti da napravite dovoljno - toliko su ukusne!
Sastojci:
600 g pšeničnog brašna
30 g svežeg kvasca
1dl mlake vode
1 kačičica šećera
2 dl kiselog mleka
5 jaja
pola margarina
100 g kačkavalja
1 kačičica soli
susam za posipanje
Priprema:
Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i malo brašna. Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, kiselim mlekom, 3 jaja i 2 žumanca, i kašičicom soli. Po potrebi dodati još malo brašna, da testo bude srednje tvrdo. Ostaviti da naraste, a zatim testo podeliti na 8 delova i svaki razviti u krug. Premazati umućenim omekšalim margarinom i ređati jedan na drugi. Zadnji ne premazivati.
Lisnate kiflice gotove za 18 minuta: Rajski zalogaji koje ne smete propustiti
Sve razviti oklagijom što je tanje moguće, seći na trougliće, na svaki staviti po komadić kačkavalja i uvijati kiflice. Ređati ih u plehove i ostaviti da narastu. Premazati preostalim umućenim belancima, posipati susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta sa ventilatorom, a malo duže bez.