Nezaboravne

Lisnate kiflice gotove za 18 minuta: Rajski zalogaji koje ne smete propustiti

0

Ispratite ovaj recept i naučite kako da pripremite neverovatno ukusne lisnate kiflice, koje će postati omiljeni ukras vaše bogate porodične trpeze...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

550 g brašna


2 dl mleka


1 dl vode


1 dl ulja


kockica kvasca


kašičica šećera


2 kašičice soli

 

Za fil:


100 g margarina za mazanje


2 žumanceta


kašičica soli


100 g fete

 

Priprema:

 

U mlako mleko i vodu dodajte kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe, piše Lepa i srećna. U odgovarajuću posudu preručite mleko s nadošlim kvascem, dodajte ulje i so, promešajte, a onda zamesite testo s brašnom. Testo pokrijte krpom i ostavite 45 minuta da nadođe. Za fil umutite margarin i žumanca i dodajte so. Nadošlo testo podelite na dva dela, svaki deo posebno oklagijom razvijte na 3-4 mm debljine.

 

Domaćice ih često spremaju: Ukusne kiflice gotove za 10 minuta (RECEPT)

 

Sa 1/2 umućenog fila premažite razvučeno testo. Sir izgnječite i pospite po premazanom testu. Zatim testo urolajte. Tacnom od šoljice za kafu ili nekim tanjirićem secite testo. Uži deo bi trebalo da bude oko 2 cm širine. Testo secite da vam jednom uži deo bude gore, pa onda dole, u cik-cak potezima. Kifle složite na pleh obložen pek-papirom.

 

Uključite rernu na 200 stepeni, a kifle ostavite da u međuvremenu narastu. Kad se rerna zagreje, nadošle kiflice premažite umućenim belancetom i pospite susamom ili lanom, a onda stavite da se peku u zagrejanoj rerni oko 18 minuta.

makonda-tracker