Ispratite ovaj recept i naučite kako da pripremite neverovatno ukusne lisnate kiflice, koje će postati omiljeni ukras vaše bogate porodične trpeze...
Sastojci:
550 g brašna
2 dl mleka
1 dl vode
1 dl ulja
kockica kvasca
kašičica šećera
2 kašičice soli
Za fil:
100 g margarina za mazanje
2 žumanceta
kašičica soli
100 g fete
Priprema:
U mlako mleko i vodu dodajte kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe, piše Lepa i srećna. U odgovarajuću posudu preručite mleko s nadošlim kvascem, dodajte ulje i so, promešajte, a onda zamesite testo s brašnom. Testo pokrijte krpom i ostavite 45 minuta da nadođe. Za fil umutite margarin i žumanca i dodajte so. Nadošlo testo podelite na dva dela, svaki deo posebno oklagijom razvijte na 3-4 mm debljine.
Domaćice ih često spremaju: Ukusne kiflice gotove za 10 minuta (RECEPT)
Sa 1/2 umućenog fila premažite razvučeno testo. Sir izgnječite i pospite po premazanom testu. Zatim testo urolajte. Tacnom od šoljice za kafu ili nekim tanjirićem secite testo. Uži deo bi trebalo da bude oko 2 cm širine. Testo secite da vam jednom uži deo bude gore, pa onda dole, u cik-cak potezima. Kifle složite na pleh obložen pek-papirom.
Uključite rernu na 200 stepeni, a kifle ostavite da u međuvremenu narastu. Kad se rerna zagreje, nadošle kiflice premažite umućenim belancetom i pospite susamom ili lanom, a onda stavite da se peku u zagrejanoj rerni oko 18 minuta.