brzo i lako

Ručak na brzaka: Lazanje u tegli za samo 2 minuta (FOTO)

0

Omiljeni italijanski specijalitet u ekspresno-brzoj varijanti - lazanje u teglama iz mikrotalasne pećnice oduševiće sva vaša čula!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

1 kašičica maslinovog ulja
½ čena belog luka
1 kašika svežeg origana ili ½ kašičice sušenog
1 šolja seckanog paradajza
½ kašičice soli
¼ kašičice bibera
2 kore lazanje
¼ šolje rikota sira
3 do 4 parčeta mocarele
1 kašika parmezana
1 kašika svežeg bosiljka
Gotov bolonjeze sos
Pečurke po želji

 

Od njih će zamirisati cela kuća: Napravite ruske piroške sa mesom

(RECEPT)

foto: Profimedia

Postaće vaš omiljeni doručak: Napravite slane galete (RECEPT)

 

Priprema:

Pripremite čiste tegle i u njima pomešajte ulje, beli luk, pečurke, origano, paradajz sos, bolonjeze sos, so i biber. Stavite u mikrotalasnu na 1 do 2 minuta tek da povrće omekša.Uzmite drugu šolju pa ređajte red izlomljenih lazanja, red sosa, pa red sira. Završite tako da gornji sloj bude parmezan. Vratite u mikrotalasnu na 30 do 60 sekundi, u zavisnosti od jačine.

makonda-tracker